Logotype Intresseanmälan
Hem
 

Nyhetsbrevsarkiv

Tillsammans blir vi starkare i Skåne

Ledare 2014-06-27: Jenny Bramell • VD IUC Skåne AB

  Inom IUC Skåne arbetar vi med utveckling i små och medelstora företag i hela regionen, där IUC i samverkan med Region Skåne driver Smart Verksamhet – utvecklingsprojekt och nätverk med Lean som grund. Sedan i våras har vi dessutom tagit över efter Blekinge Tekniska Högskola som regionsamordnare för Region Sydsverige inom Produktionslyftet och vi har fått mycket god respons från regionens företag. 

Läs mer »


Lyckad konferens om ”Det värdefulla engagemanget”

Artikel 2014-06-27

Det är härligt att ha ett arbete som är engagerande. Det är utvecklande att arbeta tillsammans med engagerade kollegor. Det är avgörande för en arbetsgivare att ha engagerade medarbetare. Det är tillfredsställande att som kund ha en engagerad leverantör. Engagemanget är värdefullt på många sätt och löper som en röd tråd även genom Produktionslyftets arbete.

Läs mer »


Uppföljningsdag med nya tag

2014-06-27

HP Tronic i Ljungby har haft en uppföljningsdag med grupperna som är engagerade inom deras andra omgång av Produktionslyftet. Konstruktörerna arbetar med att hjälpa inköps- och säljavdelningen att hitta slöserier som uppstår på grund av otillräckliga underlag, allt för att nå en snabbare ledtid i orderberedningsprocessen.

Läs mer »


Bred satsning med Produktionslyftet

2014-06-27

Fyra bolag i koncernen och tre genomförda Produktionslyft – nu är det dags för nästa tag! Det är summeringen av Mekanotjänst Industriers vd Lennart Edlings föredrag under det Lean Café som genomfördes i Örnsköldsvik den 2 juni. 24 personer hade kommit till Fjällräven Center för att lyssna till Lennart och Lean-koordinatorn Annica Blomqvist från Mekanotjänst som berättade om koncernens resa och deras tankar idag kring hur arbetet fortskrider.

Läs mer »


Väldigt gott resultat …

2014-06-27

City Sparköp Knalleland AB avslutade sitt Produktionslyftsarbete i juni och vi hoppas kunna återkomma kring deras genomförda och fortsatta arbete. Redan nu vill vi dock dela med oss av denna vackra avslutstårta som får illustrera deras goda resultat. Mer information har birgitta.ojmertz@produktionslyftet.se.


Förbättringsverksamhet under utveckling

2014-06-27

Hos Gränsfors Bruk i Bergsjö startade pilotgruppen i smedjan med förbättringsmöten i slutet av maj och vid första uppföljningen kunde konstateras att mycket redan är på gång. Med hälsa och säkerhet som ett fokus sker nu ergonomianpassning för rätt arbetshöjd vid smidespressarna.

Läs mer »


 
SWEREA/IVF CHALMERS KTH Högskolan i Jönköping MDH Mittuniversitetet Högskolan i Gävle Blekinge Tekniska Högskola Luleå tekniska universitet