Logotype Intresseanmälan
Hem
 

Nyhetsbrevsarkiv

Produktionslyftet sett fra Lean Forum Norge

Ledare 2014-11-28: Ottar Henriksen • Styreleder • Lean Forum Norge

Ottar Henriksen, till vänster, med Produktionslyftets Hans Reich.

Lean Forum Norge er et åpent nasjonalt forum for å fremme verdiskaping gjennom innovasjon og virksomhetsutvikling. Forskning på og utvikling av ”den norske modellen” og ”lean filosofi” står sentralt i forumets arbeid, www.leanforumnorge.no. Forumet ble etablert for 6 år siden med en bred deltakelse fra mange samfunnsaktører slik dere har i Produktionslyftet i Sverige. Forumet arrangerer en årlig konferanse med over 500 deltakere og har etablert 10 regionale forum. Det er også etablert forskningsprogram på nivå 100 mill kr for å bygge ny kunnskap om hvordan vi i Norge bør utvikle oss for å møte en mer konkurranseutsatt hverdag.

Läs mer »


Konsekvensen av att arbeta rätt

Artikel 2014-11-28

I finanskrisens spår blev det några magra år för Elektromontage i Söderköping, men tack vare sitt konsekventa Lean-arbete har vinden vänt sedan 2013. Samsyn, kompetensutveckling och öppenhet är några av framgångsfaktorerna. Vi besökte dem i september 2014.

Läs mer »


Alla är drivande i Värnamo

2014-11-28

I mitten av november redovisade pilotgruppen på R-man i Värnamo sina ”hemläxor”, där de bland annat kunde konstatera kvalitetsförbättringar med 50 procent genom enkla medel, SMED-övningar med resultat som 30-50 procent reducerad ställtid och en påbörjad planering för dessa omställningar med nya smartare arbetssätt och fokus på inre/yttre ställ. Alla är drivande och ser att arbetet ger resultat! Mer information har roger.lundin@produktionslyftet.se.


Frukosttradition på Elmia Subcontractor

Artikel 2014-11-28

Den 13 november arrangerade för andra året i rad Produktionslyftet och Swerea IVF ett frukostmöte på Elmia Subcontractor. I anslutning till entrén bjöds det frukostmacka och kaffe för alla intresserade, där Peter Bökmark inledde med en kort introduktion till Swerea IVF och Produktionslyftet. Morgonens verkliga dragplåster var dock de företags- och fackrepresentanter som under ledning av Produktionslyftets Hans Reich berättade om utmaningar och effekter av sitt Lean-arbete.

Läs mer »


Produktionslyftet – kontinuitet och uthållighet ger effekt!

Artikel 2014-11-28

Produktionslyftets verksamhet har pågått sedan 2007. ”Produktionslyftet 3” planeras nu för ett ännu större genomslag och en betydligt starkare regional förankring och med fler intressenter, finansiärer och medverkande. Huvudintressenterna Teknikföretagen och IF Metall vill att 1000 företag ska ha medverkat fram till år 2020, en femdubbling! Produktionslyftets Birgitta Öjmertz och Richard Berglund ger oss en sammanfattande överblick.

Läs mer »


Intressant och välbesökt på FFIs programkonferens

2014-11-28

FFIs konferens den 6 november lockade flera hundra deltagare, däribland Produktionslyftets styrelseordförande Göran Johnsson, som varit mycket aktiv från MERA-programmet och framåt till FFI. Temat för dagen var ”Vision, trender och internationell utblick!” och FFIs programledare Eva Schelin sparkade igång programmet med en kavalkad av lyckade projekt från 2009 och framåt.

Läs mer »


 
SWEREA/IVF CHALMERS KTH Högskolan i Jönköping MDH Mittuniversitetet Högskolan i Gävle Blekinge Tekniska Högskola Luleå tekniska universitet