Logotype Intresseanmälan
Hem
 

Nyhetsbrevsarkiv

Intresse och engagemang – inte bara ”ett jobb”

Ledare 2015-03-27: Pernilla Melén • Vd AB Munkforssågar

På Munkforssågar har vi ett stort engagemang bland våra medarbetare, vilket vi är både stolta och glada över. Samtidigt är det något vi arbetat fokuserat med. I samband med vårt Lean-arbete har vi tydliggjort organisationen och skickat dryga dussinet medarbetare – från operatörer till ledning – på Produktionslyftets Lean-kurs på 7,5 högskolepoäng. Samsyn och engagemang är några av grundbultarna i alla väl fungerande organisationer.

Läs mer »


Brinner för kunder och medarbetare

Artikel 2015-03-27

Autoadapt i Stenkullen strax utanför Göteborg är en av världens ledande tillverkare av bilanpassningslösningar för personer med nedsatt eller begränsad rörlighet. Sedan 2014 deltar de i Produktionslyftet med finansiering från AFA Försäkring för att ytterligare integrera arbetsmiljöperspektivet. Företaget har också märkt ut sig genom att skicka över 20 medarbetare på Produktionslyftets Lean-kurs på 7,5 högskolepoäng.

Läs mer »


Engagerat och standardiserat hos Contiga i Norrtälje

2015-03-27

Contigas styrgrupp i Norrtälje sammanfattade i mitten av mars var de är och hur allt hänger ihop med övergripande nyckeltal, vägledande principer, måltillstånd och pilotområdets nyckeltal samt vad styrgruppen ska följa upp. Dagen ägnades även åt standardisering av pilotgruppens arbetssätt för formning, roligt och intressant med lite olika viljor – en mycket bra dag med engagerade personer! Contiga går även in för spridning av daglig styrning där ytterligare cirka 80 personer får introduktion med Lean-spel. Mer information har marjo.sarkimaki@produktionslyftet.se.


Namnbyte och flöde hos Rototilt i Vindeln

2015-03-27

Rototilt Group AB, tidigare Indexator Rototilt Systems AB, har under våren arbetat med förändringar av layout och flöde (här fyndigt illustrerat vårflödet i Vindelälven). Positivt är att personalen involverats mer än tidigare i denna typ av förändringar, vilket gett resultat även i hur förändringarna mottagits i verksamheten.

Läs mer »


Modellteknik trimmar effektiva arbetsplatser

2015-03-27

Hos Modellteknik i Eskilstuna pågår träning och utveckling för fullt, parallellt med ordinarie arbete. Det skapas struktur och standard på valda arbetsplatser och insikterna djupnar i att 5S inte bara handlar om städning, utan att metoden även leder till avslöjande av säkerhetsrisker och lönande renovering i stället för nyköp. Bra utfört kan Lean skörda många frukter – och de smakar bra! Mer information har kalle.persson@produktionslyftet.se.


Vd-par som tar sitt Lean-uppdrag på allvar

2015-03-27

Produktionslyftets Hans Reich brukar säga att uppgiften för ett företags vd är att servera kaffe och serva medarbetarna så att de får de rätt förutsättningar att utföra sitt arbete på bästa sätt. Bilden visar hur respektive vd för Produktionslyftsföretagen HP Tronic och Emballator Lagan Plast, Stefan Hörberg och Christian Silvasti, tränar inför sitt nya ledarskap … Mer information har hans.reich@produktionslyftet.se.


 
SWEREA/IVF CHALMERS KTH Högskolan i Jönköping MDH Mittuniversitetet Högskolan i Gävle Blekinge Tekniska Högskola Luleå tekniska universitet