Logotype Intresseanmälan
Hem
 

Nyhetsbrevsarkiv

”Scania ser ett tydligt behov av det Produktionslyftet gör”

Ledare 2016-01-28: Lars-Henrik Jörnving • Vice President Scania • Head of Global Industrial Development

Inom Scania har vi en produktionsorganisation som omfattar cirka 14 000 medarbetare globalt, varav ungefär hälften arbetar i Sverige och huvuddelen av dem i Södertälje. Vår strategi är och har varit att koncentrera forskning, utveckling och produktion av strategiska komponenter till ett och samma ställe. Vi ser en stor nytta i möjligheten för våra 3700 ingenjörer som utvecklar våra produkter att ha direkt tillgång till produktionen; konstruktörerna får feedback från produktionen och produktionen har direkt tillgång till utvecklingsavdelningen. Det innebär en styrka och snabbhet i hela vår process, från produkt- och produktionsutveckling till avvikelsehantering med mera.

Läs mer »


”Vi har frigjort energin i bolaget”

Artikel 2016-01-28

Nilsson Special Vehicles AB i Laholm medverkade i Produktionslyftet från juni 2013 till december 2014. Nu genomför de sin andra period med programmet, denna gång med fokus på produktutveckling. Vi besökte det framgångsrika bolaget i januari 2016 i vår serie av reflektionsartiklar med tidigare Produktionslyftsföretag.

Läs mer »


Anderssons Mekaniska Årets underleverantör 2016

2016-01-28

Vid Möbelriksdagen på Linnéuniversitetet i Växjö den 12 januari prisades Produktionslyftsföretaget Anderssons Mekaniska från Skillingaryd som årets underleverantör. Motiveringen var: ”’Att göra under för sina kunder’, så beskrev någon underleverantörens unika roll i värdekedjan.

Läs mer »


Utvecklad Kata-tavla hos Extena

2016-01-28

Hos Extena i Norsjö har de gått igenom hur Kata-arbetet organiserats hittills och kommit fram till att de vill utveckla sin tavla ytterligare, vilken kommer att utgöra en del av dagens daglig styrning-tavla. De har gjort en egen modell av hur ett Kata-arbete går till genom att utifrån ett hinder beskriva de olika ingående experimenten, istället för att starta från den senaste lärdomen.

Läs mer »


Positiv årsstart hos Saltå Kvarn

2016-01-28

Första mötet för året hos Saltå Kvarn i Järna erbjöd en positiv dag med bra diskussioner om deras utmaningar utifrån självutvärdering och SWOT-analys. Styrgruppen är väldigt engagerad och arbetet fokuseras nu på att skapa samsyn kring prioriteringar och vilka flöden som ska ingå i pilotprojektet.

Läs mer »


Förbättrade flöden hos Fanerami

2016-01-28

Fanerami i Mjölby har flyttat sina två produktionsenheter till en gemensam lokal och därmed minskat lokalytan med cirka 30 procent. Produktionsflödet har inneburit radikalt mindre PIA. Pilotområdena har förändrats något men med samma inriktning, det vill säga att mäta leveranserna i interna flöden. Daglig styrning vill de idag inte vara utan, men det är också något som utvecklas ständigt.

Läs mer »


Framtidens produktutvecklare – workshop i Eskilstuna 25-26 februari

2016-01-28

Swerea IVF bjuder in till en framtidsinriktad workshop med tema ”Framtidens produktutvecklare”. De utlovar spännande och upplevelsebaserade dagar ”lunch-till-lunch” med forskare och industriexperter den 25-26 februari 2016 i Eskilstuna.

Läs mer »


Möjlighet till EU-finansierad studieresa i Japan

2016-01-28

European Commission-funded programme in Japan – Call for applications: Participate in the 5-day ”World Class Manufacturing” training mission in Japan! Training dates in Japan: 27 June – 1 July 2016, application deadline: Thursday, 24 March 2016.

Läs mer »


 
SWEREA/IVF CHALMERS KTH Högskolan i Jönköping MDH Mittuniversitetet Högskolan i Gävle Blekinge Tekniska Högskola Luleå tekniska universitet