Logotype Intresseanmälan
Hem
 

Nyhetsbrevsarkiv

Strategiska satsningar som stödjer förnyelse och innovation viktigare än någonsin

Ledare 2016-05-25: Johan Carlstedt • IVA • Huvudprojektledare Attraktionskraft för hållbar tillväxt

Var är det mest intressant att investera i världen? Får vi tro de 3 000 innovationscheferna i den senaste GE-Barometer är svaret: Inte i Sverige. De ser inte heller Sverige som ett ledande innovationsland trots att vi toppar EUs Innovation Barometer.

Läs mer »


De sprider Lean med trygghet

Artikel 2016-05-25

Visst är det bra att Produktionslyftets kan redovisa goda effekter hos deltagande företag. Ännu bättre är det när företagen själva berättar om sina erfarenheter och rekommenderar andra till Produktionslyftet. Bäst är det när personer från tidigare Produktionslyftsföretag börjar på andra företag – och ser till att även dessa företag engagerar sig i Produktionslyftet. Möt Daniel, Marie, Michael och Roland.

Läs mer »


Från utmaning via värdering till handlinsplan hos Elasto

2016-05-25

I Åmål fortsätter arbetet hos Elasto Sweden framåt. De har skapat en tydlig koppling från sina utmaningar via värderingar till en konkret handlingsplan. De har även tagit fram en del riktigt bra nyckeltal. På bilden till vänster VD Thomas Nilsson tillsammans med produktionschefen Stefan Nilsson (som tidigare arbetade på Produktionslyftsföretaget Slottsbro). Mer information har bo.ericson@produktionslyftet.se.


Lean-drivning på bred front hos Valmet

2016-05-25

Hos Valmet i Sundsvall drivs arbetet framåt på ett bra sätt av företagets styrgrupp. Även pilotgrupperna arbetar på förtjänstfullt, där arbetet i pilotområde ett firades med tårta i april. I tvåan har de börjat experimentera med Kata och dessutom är ett tredje pilotområde under uppstart. Mer information har christer.hedlund@produktionslyftet.se.


Coachning av coacher hos Öhlins

2016-05-25

Hos Öhlins Racing i Upplands Väsby har ledningsgruppen diskuterat utmaningar, inriktning och måltillstånd etcetera. De har även planerat hur coachningen av förbättringsgrupperna ska ske, liksom hur coachningen av coacher ska gå till. Mer information har lars.danielsson@produktionslyftet.se.


 
SWEREA/IVF CHALMERS KTH Högskolan i Jönköping MDH Mittuniversitetet Högskolan i Gävle Blekinge Tekniska Högskola Luleå tekniska universitet