Logotype Intresseanmälan
Hem
 

Nyhetsbrevsarkiv

Lean – ledarskap – digitalisering

Ledare 2017-02-28: Christian Silvasti • Emballator Plastics & Innovations AB

Förändringsbenägenhet är en kritisk faktor. Den som inte vill förändras utan fortsätta som den ”alltid har gjort” kommer av naturliga orsaker aldrig att åstadkomma något nytt. Därför måste vi också våga tacka nej till dem som inte är förändringsbenägna, eftersom det blir en trovärdighetsfråga. Det ställer stora krav på ledarskapet, men vi måste alltid ha kunden och övriga medarbetare i fokus.

Läs mer »


Bercos Lean-satsning är en framgångssaga att bygga vidare på

Artikel 2017-02-28

Påbyggnadsbranschen i Sverige har varit svårt konkurrensutsatt under en längre tid. Hos Berco i Skellefteå valde de att tillsammans med Produktionslyftet aktivt möta utmaningen med ett förändringsarbete baserat på Lean – inte bara en gång utan två. Idag har trenden vänt och fokus ligger istället på tillväxttakten.

Läs mer »


Möt oss på Industrimässorna i Malmö

2017-02-28

IUC Syd och Produktionslyftet medverkar på Industrimässorna Syd 2017 på MalmöMässan den 29-30 mars. Du hittar oss i monter B:26. Efter lunch den 29 mars, 13:45-14:45, intar vi dessutom Inspirationsscenen och föreläser under rubriken ”Industriell Revolution”. Från de nya värdekedjorna och sättet vi gör affärer på till den nya tekniken, digitaliseringen och vad vi ser i dess kölvatten – den snabba utvecklingen kommer att innebära stora utmaningar för samhälle, företag och individer.

Läs mer »


Inspirationsseminarier i Mälardalen

2017-02-28

I mitten av mars arrangerar Produktionslyftet med utvalda samarbetspartner två inspirationsseminarier i Mälardalsområdet. Den 17 mars hittar du oss i Strängnäs på Svenska Hem Arena, där vi tillsammans Strängnäs Business Park, Strängnäs kommun och MITC konstaterar att ”Omvärlden kräver förändring – bygg din egen framtid”. Samma tema har seminariet i Södertälje den 23 mars på KTH Leancentrum i samarbete med MatLust. Läs mer på www.produktionslyftet.se eller kontakta dan.carlsson@produktionslyftet.se.


Nyckelinformation på Saltå Kvarns ”kontorstavla”

2017-02-28

I början av februari deltog en stor grupp på Saltå Kvarn i Järna med varierande arbetsuppgifter inom ”kontorsprocesserna”. Dagen omfattade både teori och ett studiebesök vid pilotområdets tavla i Kvarnen.

Läs mer »


Daglig styrning hos Håkansson Sågblads administration

2017-02-28

Februari inleddes hos Håkansson Sågblad med att administrationen kopplade utmaningar till aktiviteter som långsiktigt ska leda till uppsatta mål. En övergripande tavla, som kan ses som administrationens daglig styrnings-tavla, har designats och de kommer även att ha en förbättringstavla liknande de som finns i produktion. Mer information har bo.ericson@produktionslyftet.se.


Aktiv inledning hos E.ON i Upplands Väsby

2017-02-28

Nu har E.ON Värmeproduktion startat Produktionslyftet med sin fjärde enhet. Efter rivstart med Lean-introduktion var det en engagerad styrgrupp som sedan i mitten av februari kartlagt fakta i processen för ”underhållsåtgärd från upptäckt till anläggning åter i drift”. Många i styrgruppen är själva delaktiga i detta arbete till vardags vilket gav mycket bra diskussioner och utbyte mellan drift- och underhållsrepresentanter.

Läs mer »


Digitalisering i monteringen – mer än bara automation?

2017-02-28

Det är dags igen för årets monteringskonferens, i år med ett högaktuellt och hett tema. Datum är den 15 mars, platsen Filmhuset i Stockholm. Förutom en mängd intressanta monteringsföreläsningar arrangeras även studiebesök i den 16 mars hos det tidigare Produktionslyftsföretaget Öhlins Racing respektive Scania.

Läs mer »


Planera för höstens kurser redan nu!

2017-02-28

Produktionslyftets populära Lean-kurser är öppna även för andra företag än de som deltar i programmet, men de är ofta fullbokade. För den som vill säkra en plats i någon av höstens kurser gör bäst i att börja planera för detta redan nu. Aktuella just nu är Lean produktion i Södertälje (start i september) samt Lean ledarskap, också den i Södertälje (start i oktober). På hemsidan, under kalendariet i högerspalten, hittar du mer information samt hur du går tillväga för att anmäla dig. Mer information har dan.carlsson@produktionslyftet.se.


Effektiv uppstart hos FOV Fabrics

2017-02-28

FOV Fabrics i Borås har inlett sitt Produktionslyftsarbete med en bra start med konstruktiva diskussioner om upplägg, utmaningar och planering av arbetet i styrgruppen. Inför nästa steg sker en komplettering av styrgruppsmedlemmar och tider bokas för de inledande fem träffarna samt ett studiebesök hos ett tidigare Produktionslyftsföretag. Mer information har jan.andersson@produktionslyftet.se.


 
SWEREA/IVF CHALMERS KTH Högskolan i Jönköping MDH Mittuniversitetet Högskolan i Gävle Blekinge Tekniska Högskola Luleå tekniska universitet