Logotype Intresseanmälan
Hem
 

Nyhetsbrevsarkiv

Ett måste om vi ska ha produktion i Sverige

Ledare 2017-03-30: Stina Wollenius • Koncernchef Glasgruppen

Glasgruppen har en affärsidé och vision där vi starkt tror på att det behövs producenter och vidareförädlare av glas i Sverige. Idag tas det in mycket glas från andra sidan Östersjön, dit även en del företag har flyttat sin produktion på grund av kostnadsläget – för att sedan importera färdiga produkter. Vår övertygelse är att det behövs ett antal inhemska vidareförädlare av planglas i framtiden och att vi ska vara en av dem.

Läs mer »


"Det handlar inte om mer jobb utan om bättre jobb"

Artikel 2017-03-30

Som ett av företagen med extra fokus på arbetsmiljö har Nolato MediTor deltagit i Produktionslyftets 18-månadersresa med stöd av AFA Försäkring. De ser redan resultat av arbetet och det är mjuka värden som betonas: Bättre kommunikation, ökad delaktighet och samsyn om vikten av att driva arbetet vidare är några av de tydligaste effekterna.

Läs mer »


Uppskattat besök i Malmö från Mörrum

2017-03-30

Inom Södra Skogsägarna har Södra Cell i Mörrum påbörjat sin resa med Produktionslyftet. Som en inledande aktivitet har de genomfört ett studiebesök hos det tidigare Produktionslyftsföretaget Chris Marine i Malmö, som berättade om sin resa – en resa som fortsatt efter att de avslutade Produktionslyftet för cirka ett år sedan.

Läs mer »


Genomtänkt organisation på Hisingen

2017-03-30

Styrgruppen på Brigo i Göteborg presenterade i slutet av februari ett utkast till sin skrift över sitt produktionssystem, detta trots att de startade arbetet med Produktionslyftet så sent som i november ifjol.

Läs mer »


Sök till Svenska Leanpriset senast den 28 april!

2017-03-30

Nu kan du söka till Svenska Leanpriset 2017, priset som Lean Forum delar ut till det företag eller den organisation som lyckats utveckla sin verksamhet med stöd av Lean-filosofin – genom att förbättra sina flöden, utveckla medarbetare och partner och arbeta framgångsrikt med problemlösning. Priset delas årligen ut på Lean Forums höstkonferens som i år genomförs den 19-20 oktober i Göteborg. Skicka in din ansökan senast den 28 april, mer information hittar du på www.leanforum.se/leanpriset/.


Omvänd ordning i Örnsköldsvik

2017-03-30

På Delta Nordic i Örnsköldsvik har de klarat av de inledande träffarna under Fas 1. De har både ett starkt engagemang och högt temp, till och med så att de ”tjuvstartat” med vissa steg – men med lyckat resultat! De har även hunnit med ett studiebesök hos det tidigare Produktionslyftsföretaget Permobil. Mer information har lennart.wallberg@produktionslyftet.se.


Utmaningar och vägledande principer i Söderfors

2017-03-30

Damasteel AB i Söderfors har inlett sitt arbete, där det i ledningen finns tidigare erfarenhet av arbeta med Produktionslyftet från ett annat företag. Styrgruppen på Damasteel har nu jobbat klart med de prioriterade utmaningarna och även tagit fram ett utkast till vägledande principer. För mer information kontakta gärna marjo.sarkimaki@produktionslyftet.se.


Lyckat första kvartal i Anderstorp

2017-03-30

El-Björn i Anderstorp påbörjade sitt arbete med Produktionslyftet i november 2015 och har mer eller mindre gått från klarhet till klarhet. De har etablerat en god samsyn, där bland andra fabrikschefen tydliggjorde vad syftet med Produktionslyftet är och varför företaget måste förändra sig. Mer information har tomas.wigerfelt@produktionslyftet.se.


Moelven utsedda till Årets Lean-byggare

2017-03-30

Lean Forum Byggs utmärkelse ”Årets Lean-byggare” gick till Moelven Byggmodul Värmlandsbro. Priset delades ut av Christel Isaksson, ordförande i Lean Forum Bygg, vid galan ”Årets bygge” på Cirkus i Stockholm den 27 mars.

Läs mer »


Produkt- och produktionsutvecklingsporträtt

2017-03-30

Det strategiska innovationsprogrammet Produktion2030 omfattar sex stycken styrkeområden, alla med tydlig produktionskoppling. Varje styrkeområde har sedan två expertgruppsledare som arbetar med att möta de utmaningar vi står inför inom respektive område. Nu har Produktion2030 dragit igång en presentationsserie med ”porträtt” om de olika expertgruppsledarna där följande har presenterats: Erik Sundin, Magnus Karlberg och Kristina Wärmefjord.

Läs mer »


 
SWEREA/IVF CHALMERS KTH Högskolan i Jönköping MDH Mittuniversitetet Högskolan i Gävle Blekinge Tekniska Högskola Luleå tekniska universitet